Korona "ränttiä"

 Korona “ränttiä”

Ollaan tän blogin aloittamisesta lähtien hoettu, kuinka pitäisi tarttua hetkeen, toteuttaa unelmia ja elää täysillä. Niin pitääkin, mutta tällaisen poikkeustilanteen vallitessa niitä täytyy ehkä vähän jarrutella.  Koronan takia kaikkien elämä rajoittuu jollain tavalla ja arki voi olla haastavaa. Sen kaiken lomassa pitäisi huolehtia omasta ja muiden terveydestä sekä pyörittää arkea lähes normaalisti. 


Kaikkein tärkeintä tällä hetkellä on kuitenkin oma terveys ja turvallisuus, jonka puitteissa päätökset on tehtävä ja mahdolliset riskit otettava. Tällaisina aikoina omia suunnitelmia joutuu ehkä vähän lykkäämään, jopa perumaan. Siksi onkin tärkeää oppia soveltamaan erilaisia tilanteita, jotka ovat tärkeitä oman hyvinvointisi kannalta. Pitää myös muistaa ottaa muut ihmiset ympärillä huomioon, sillä ei voi tietää, millainen elämäntilanne kenelläkin on. Vaikka sua ei kiinnostaisi/ mahdollinen tartunta ei haittaisi sun elämää, suojaudu silti ja käytä maskia. Suurin osa ihmisistä käyttää sellaisia maskeja, jotka suojaa nimenomaan muita, ei välttämättä itseään. Tee siis palvelus niille, joilla tartunta voisi romuttaa koko elämän tai olla hengenvaarallinen. Et voi myöskään koskaan tietää oletko oireeton sairastaja vai et. Suojaa siis vähintään muita, myös itseäsi mielellään. 

Tän postauksen ei ole tarkoitus oikeesti olla mitään ränttiä, että tee näin, tee noin. Haluttiin vaan kertoa, ettei eletä todellakaan missään kuplassa, tiedostetaan erittäin hyvin vallitseva tilanne, eikä näillä postauksilla lietsota ketään rikkomaan rajoituksia yms. Nyt kun ollaan päästy tosta turvallisuus asiasta, joka tietenkin on tosi tärkeä, eteneenpäin halutaan jakaa asioita, joita ollaan löydetty tän pandemian aiheuttamien poikkeusolojen aikana. 


Tää pandemia iski meidän elämiin n. vuosi sitten ja aika moni asia muuttui. Ei ollut enää suositeltavaa mennä toisille kylään yms, josta aateltiin, että ei voida nähdä. Pian kuitenkin tajuttiin, että ulkona voi tehdä melkein kaikkea samaa, kuin sisällä, joissain tapauksissa jopa enemmän. Alettiin siis viettää aikaa esim. leikkipuistoissa, käytiin tooosi paljon kävelyillä ja jopa meidän eräretkiä (aina voi parantaa sarja) ei olisi tapahtunut varmaan ollenkaan ilman koronaa. Sen lisäksi puhuttiin videopuheluita lähes päivittäin, ja se on jäänyt tavaksi.  Jos poikkeusoloja ei olisi, oltaisiin vaan oltu leijonalla, eikä menty sähläämään metsään. 

Ollaan myös pelattu videopelejä puoliksi ulkotiloissa mm. parvekkeella, verannalla ja autotallissa. Sielläkin ollaan muistettu pitää turvavälit ja käytetty maskia. Ollaan myös opittu, ettei ympäristö rajoita tekemistä eikä poikkeusolot näkemistä. Tehkää valintoja omia rajoja/ perheidenne rajoja kunnioittaen ja muistakaa pysyä terveenä.  Kyllä tää tästä!

Huonostakin voi syntyä hyvää, jos vain antaa sille mahdollisuuden. Tee siis asioita, joita voit tehdä sisällä, ulkona ja muista ajatella itsesi lisäksi myös muita. Me ollaan kaikki tässä tilanteessa yhdessä eikä me päästä tästä pois kuin yhdessä. Kaikkien on tehtävä uhrauksia, jotta normaaliin elämään pystytään jossain vaiheessa palaamaan. Nauti kuitenkin elämästä, niin paljoin kuin suinkin mahdollista, sillä sä elät oikeesti vaan kerran :3


  • leijona ja vesimies

Kommentit