Miksi mä en näytä tolta?

 Miks mä en näytä tolta? 


Epävarmuus on osa elämää. Jokainen ihminen on varmasti joskus tuntenut epävarmuutta itsestään ja omasta kehostaan, niin myös me, ja se on ihan normaalia. Negatiiviset ajatukset voi kuitenkin olla tosi vaarallisia ja elämää rajoittavia, jos niiden antaa paisua liian suuriksi. Sen takia haluttiin jälleen jakaa omia kokemuksia positiivisesta asenteesta omaa itseään kohtaan ja inspiraatiota matkaan kohti itsensä rakastamista. Tässä postauksessa puhutaan asioista itsevarmuuden ja itsensä rakastamisen ympärillä.


“Me ollaan niin paljon enemmän

 kuin meidän keho ja ulkonäkö”


Mitä on hyvä itsetunto? Usein hyvä itsetunto liitetään itsensä rakastamiseen slash itsevarmuuteen. Itsetunnolla tarkoitetaan näin analyyttisesti sitä, mitä syvällä sisimmässäsi ajattelet itsestäsi, kaikki risut ja ruusut yhdessä. Hyvän itsetunnon myötä on helpompi sivuuttaa muiden mielipiteet ja olla oma itsensä. 

Huono itsetunto on valitettavan yleinen ongelma, joka voi liittyä niin epävarmuuteen, traumaan kuin itsensä etsimiseen. Itselleen on niin helppo olla kriittinen, sillä elät itsesi kanssa kuitenkin 24/7 etkä muuaalle pääse. Meidän kaikkien tulisi kuitenkin katsoa itseämme samalla tavalla, miten katsomme toisia. On helpompaa kehua vaikka kaveria tai muuta läheistä ihmistä, mutta ensi kerralla ole rohkea ja tee se itsellesi. Oma itsetunto voi rakentua oikeastaan mistä tahansa; kivoista vaatteista, muiden kehuista, hyväksytyksi kokemisesta ja erilaisista saavutuksista. Itsensä rakastaminen on vaikeaa, ainakin meille se on ollut, mutta voidaan luvata, että se on varmasti kaiken työn ja tuskan arvoinen. Älä anna muiden muuttaa sinua. Jos haluat kehittyä tee se vain itsesi takia.


“Me ei päästä meidän kehosta eroon ikinä

meidän elämässä, joten rakasta sitä 

vihaamisen sijasta”


Ketä kiinnostaa? Ihan oikeesti? Välillä voi tuntua, että kaikki ihmiset tuijottaa ja tuomitsee. Totuus on kuitenkin se, että suurin osa ihmisistä näkee sinut vain muutaman sekunnin ajan ja siihen se jää. Sen lisäksi kaikki ovat niin kiinnostuneita itsestään ja omasta epävarmuudestaan, etteivät he kiinnitä oikeastaan huomiota muiden ihmisten yksityiskohtiin.  Mietit tässä tilanteessa varmaan, että mitä jos miettivät. No mitä väliä. Tää on just sun elämä, eikä sun pitäs antaa muiden negatiivisten ajatusten ja mielipiteiden pilata sitä.  Älä anna epävarmuuksien estää sua elämästä täyttä elämää. Yritä ajatella sun hyviä ja huonoja puolia tasavertaisena kokonaisuutena, hyväksyt molemmat, muttet anna toisen ottaa liikaa valtaa. 


“ Mitä väliä mitä muut aattelee meistä, 

se on niiden oma vastuu miettiä negatiivisesti

muista sen sijaan, että eläisi omaa elämäänsä”



Miksi itsensä rakastaminen on välillä niin hankalaa? Yhtenä suurena tekijänä on varmasti sosiaalinen media ja siitä muodostunut yleinen kehonkuva, miltä mun pitäisi näyttää? Lukuisia profiileja täynnä täydellisen näköisiä ihmisiä, joilla menee elämässä kaikki putkeen. Tällaisiin ihmisiin ja heidän luomaansa kuvaan elämästä on tosi helppo langeta vertaamaan itseään. Faktahan on se, ettei kaikilla mene aina hyvin, huonompia hetkiä ei vain samalla tavalla haluta välttämättä tuoda esille. Siihen päälle olemme kaikki erilaisia niin kuin kuuluukin ja meillä on erilaisia näkemyksiä maailmasta.  Omana itsenään on vain välillä hankala olla 100% itsevarmana, kun joka puolella on muita,  keihin verrata. Sen lisäksi pitää aina muistaa, että jokaista kuvaa voi muokata eikä kaikki ole aina sitä miltä näyttää.  


“Miksi me halutaan aina

näyttää muulta kuin siltä miltä jo

 näytämme”


Tähän väliin pieni ajatusleikki: Kumman kuvan sinä valitsisit julkaistavaksi. Hetken, jolloin olit aivan pohjalla ja kaikki elämässä menee huonosti vai sen “täydellisestä” hetkestä otetun kuvan. Luultavasti ottaisit jälkimmäisen  vaihtoehdon, sillä haluat luoda tuntemattomille ihmisille täydellisyyttä hipovan illuusion. Se on tietyllä tavalla ymmärrettävää, sillä jos jakaisi kaiken elämästään someen, monilla ihmisillä olisi mahdollisuus satuttaa sinua. Onko idyllisten feedien tavoittelu siis itsensä alitajuista suojelemista? Tavallaan. Tietyllä tavalla on myös ymmärrettävää, ettei halua luoda huonoa kuvaa itsestään ihmisille, joita ei tunne. On kuitenkin hyvä, ettei jaa kaikkia henkilökohtaisia asioita jokaisen saataville, muttei ole myöskään hyvä vääristellä totuutta ja luoda näin seuraajilleen ja itselleen paineita siitä, millaista elämän kuuluisi olla. 


“Nolous on vaan tunne”


Välillä ajattelee jotkin “ongelmat” ylitsepääsemättöminä, vaikka kukaan muu ei niihin kiinnittäisikään mitään huomiota.  Esim vesimies jankuttaa sen nilkoista ja leijona ihostaan, mutta kumpikaan näe mitään pahaa/erikoista toisessa. Jotkut asiat voi olla vain oman pään sisällä ja niistä pitää vain oppia pääsemään yli. 

Me ei kummatkaan olla 100% itsevarmoja tai rakasteta jokaista osaa meidän kehossa, mutta me hyväksytään ne sellaisina kuin ne on, eikä anneta niiden tulla meidän elämän tielle. Asiat ei kuitenkaan aina ole ollut näin, mutta me ollaan silti tiellä, joka johtaa kohti itsensä rakastamista. Halutaan nyt kertoa, mikä on auttanut meitä pääsemään irti liiallisesta itsekriittisyydestä ja epävarmuudesta. Ootte varmaan huomannut tätä tekstiä lukiessa, että joitain ajatuksia on hankala sanoittaa. Ne asiat on kuitenkin todella tärkeitä ja haluttiin liittää ne osaksi tätä postausta. Mietelauseet, joita näät rivien välissä ovat sellaisia ajatuksia, jotka ovat auttaneet meitä näkemään asiat uudella tavalla. Oman arvomaailman selkeytyminen, oman tyylin löytäminen ja ihmiset ympärillä, jotka hyväksyvät. Ne kaikki ovat rakentaneet pala palalta sitä, keitä me ollaan. Tietenkin muututaan vielä, koska ollaan niin nuoria ja muututaan varmasti ikuisesti. Silti jotkut asiat jäävät paikoilleen pysyvästi. 


“Kaikkea ei tarvitse rakastaa, 

kunhan hyväksyy”


Opettele arvostamaan itseäsi ja tee asioita itsesi takia.  Pukeudu siihen mekkoon, jota ei sinulta oleteta, käytä räikeitä sävyjä meikissä, vain koska et usein tee niin. Hyppää vaatteet päällä laiturilta, opettele nauramaan itsellesi ja pääsemään yli “noloista” tilanteista. Nauti ympäröivästä maailmasta, ihmisistä ja elämästä äläkä ota kaikkea niin vakavasti. Kulje pää pystyssä kadulla ja anna koko maailman nähdä sinut kokonaisena. Uskalla olla juuri sellainen kuin olet ja opettele rakastamaan itseäsi, koska sä elät oikeesti vaan kerran :3


ps. tää oli vain yksi osa meidän ajatuskia ja mielipidettä, tästä on hyvä jatkaa :3


            -leijona ja vesimies

Kommentit